Националът Николай Пенчев заслужи приза за най-добър млад играч във финалната четворка на Купата на България и то напълно заслужено за изявите си и общо 12 аса в два мача. Той обаче напусна зала “Христо Ботев” разочарован, защото на финала за трофея загуби с тима си Пирин първия подобен мач в кариерата си.

“Няма да се предадем! Нищо не сме загубили, идват плейофите в първенството. Продължаваме да играем мач за мач. Хвърляме се на ЦСКА с нокти и зъби! Да се надяваме пак да изиграем такъв хубав мач. Дано тази вечер за публиката да сме направили хубав двубой“, сподели национала.

Ето какво още каза Николай Пенчев:

Не мога да съм доволен при този резултат. Не ни достигнаха малко възможности, случват се и такива работи. Този мач бе голяма тръпка за мен - финал мъже! Бях малко притеснен в началото. Млади сме още, неопитни, а това бе финал. Борихме се до края, щом успяхме да стигнем до тайбрек, но в него притеснението си каза думата при нас, а при тях - опитът.

Като се нахъсам и сервисът ми тръгва. Всичко. Само днес атаката беше малко зле, но ЦСКА имат хубав блок.

По отношение на националния отбор и предстоящата Световна лига очаквам да се представя добре. Викат се повече играчи, конкуренцията ще бъде по-голяма. Само да съм жив и здрав, да покажа играта си от вчера, от днес, че и по-добре.