Въпреки отпадането на България от финалния кръг на Световна лига през 2010 доста от българските волейболисти заеха челни позиции в индивидуалните класации от груповата фаза на състезанието.

Най-високо от нашите се озова младият център Виктор Йосифов, който завърши на второто място в листата на блокировачите с 0.86 успешни блокади средно на гейм. Николай Николов е осми в същата класация с 0.77, а първи е руснакът Дмитрий Мусерский с 0.98.

Плеймейкърът Андрей Жеков е също втори при разпределителите със 7.30 перфектни паса средно на гейм. Преди него е само сърбинът Владо Петкович със 7.98. Жеков е и девети сред изпълнителите на начален удар с 0.28 аса средно на гейм, като и тук лидерът е сърбин - Саша Старович с 0.42.

Либерото на България Теодор Салпаров пък е трети в класацията за най-добър защитник с 2.16 извадени топки средно на гейм. Тук водач е финландецът Паси Хивяринен с 2.85. Салпаров е и седми за най-добро либеро, където първенец е холандският му колега Йелте Ман.

Матей Казийски е на седмо място при нападателите с 49.47 процента успеваемост на атаката. С 55.83 процента на първо място е Алесандро Феи от Италия. Казийски е и девети сред посрещачите с ефективност от 46.54 процента срещу 67.05 процента на най-добрия в тази класация - Юбер Ено от Франция.

Гледай на живо световната първенство по Волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври