Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Сеферинов заяви след победата над водения от Драган Нешич тим на Черна гора с 3:0 (25:18, 25:19, 25:11) във втория си мач от европейската квалификация в София, че е имало пренавитост, но момичетата са спечелили по най-убедителния начин мача.

"Имах чувството, че момичетата искаха да се докажат по най-добрия начин - със силни забивания и с пренавитост да спечелят убедително първия гейм, но оттам се получиха тези грешки. Полека нещата се успокоиха и заиграха както трябва", заяви Сеферинов.

"Не говоря за подценяване. Говоря за пренавитост, защото искаха да се докажат пред Драган Нешич. Говориха вечерта, че трябва да играят на всяка цена много силно и аз ги оправдавам", коментира още селекционерът на България.

"Черна гора се предаде в третия гейм, не се бори докрай. Проблемът ни винаги е в старта на първия гейм. Надявам се в третия мач да стартираме по най-добрия начин. В него на всяка цена трябва да постигнем победа и да спечелим последния мач срещу Румъния, защото, който загуби е удавникът", завърши Сеферинов.