България постигна втора поредна победа в европейската квалификация по волейбол за жени в столичната зала "Христо Ботев". Във втора среща от група "Е" българките победиха лесно с 3:0 (25:18, 25:19, 25:11) срещу състава на Черна гора, който е воден от бившия селекционер на българския тим Драган Нешич.

Иван Сеферинов пусна в игра титулярен отбор: Лора Китипова, Емилия Николова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Цветелина Заркова, Нася Димитрова и либерото Кристин Колчагова.

Черногорският тим започна по-уверено срещата, но в хода на разиграванията България успя да наложи превъзходство и да спечели гейма с 25:18. В останалите две части българките контролираха изцяло развоя на събитията и победиха уверено след малко повече от един час игра.

Капитанката Елица Василева беше най-резултатна с 20 точки, а Емилия Николова добави още 16 точки за българския успех.

"Момичетата искаха да се докажат по най-добрия начин и да спечелят най-категорично. Бяха малко пренавити в първия гейм, но след това всичко си дойде на мястото. Момичетата искаха да покажат на Драган Нешич, че могат да играят силно. Проблемът ни е стартът в първия гейм, когато нещата не се получиха по най-добрия начин. Утре на всяка цена трябва да постигнем победа", заяви след двубоя селекционерът на българския отбор Иван Сеферинов.

В неделя България ще играе срещу Румъния в последния си мач от квалификационния турнир в София. /БТА