Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Сеферинов изрази своята увереност, че "лъвиците" ще успеят да се преборят за квота за Мондиала, като заяви, че е доволен от подготовката през изминалите дни.

Волейболистките ни излизат днес, 22 август, срещу Словения, в първия си мач от група G, във втория етап на световните квалификации. Двубоят е в холандския град Ротердам, като започва в 15:30 ч (б.в).

Диана Ненова: Ще бъде тежко, но ще се борим

"Два отбора се класират за Световното от този турнир. Безспорно, основният лидер в тази квалификация е Холандия. „Лалетата“ са домакини и ще бъде много трудно срещу тях. Но в същото време смятам, че нашият отбор ще вземе втората квота. Явно това е и мнението на домакините, защото са оставили последния си мач от турнира именно с България", заяви Сеферинов пред сайта на волейболната федерация.

Националките заминаха за световната квалификация в Холандия

"Надявам се тяхната преценка да бъде вярна и двубоят да бъде своеобразен финал. Но не бива да подценяваме никой. Ще играем мач за мач и ще преценяваме как да подходим срещу всеки съперник поотделно. Смятам, че тимът ни има всички шансове и възможности за това. Съставът ни заслужава класиране на Световното първенство 2018 и съм уверен, че ще успеем да го постигнем", добави Сеферинов.