Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди коментира след поражението от Япония, че момчетата трябва да забравят този мач максималко бързо.

"Не направихме нищо, за да спечелим мача. Мач, който не може да се коментира, поне от гледна точка на треньора. Приличахме на отбор, който започва да учи азбуката на волейбола. Трябва да изтрием този мач от съзнанието си. Направихме седем грешки от сервис в тайбрека, четири от които последователно. За каква тактика да мислим, щом не можем да вкараме топката в игра. Започнахме да губим мача от първата точка на първия гейм. Какво трябва да променим за следващия мач с Италия ли? Всичко. Трябва да започнем да играем волейбол, защото истината е, че днес не играхме волейбол", каза италианският специалист.

"Поздравления за Япония, направиха мач почти без грешки. Посрещането ни в във втория, четвъртия и петия гейм се провали и оттам атаката ни спадна като ефективност. Трябва да гледаме записа и да подготвим следващия мач възможно най-добре. Били сме в подобна ситуация преди и сме се изправяли на крака. Утре е нов ден", заяви Цветан Соколов.

Япония ни победи на волейбол

"Грешките бяха в повече. Япония показа отличен сервис, на моменти бяхме безпомощни. Играхме по-добре отколкото срещу Австралия, но загубихме", коментира Николай Учиков.

Снимките от мача България - Япония

Искахме да покажем японския начин да печелиш. Беше важно да победим като гости в такава трудна атмосфера във Варна“, заяви героят за Япония Юджи Нишида, реализирал 26 точки.

„Българската публика беше невероятна и това прави изживяването от победата още по-приятно. Сервирахме отлично в хода на целия мач, но имахме проблеми с други елементи. Трябва да работим върху подобряване на атаката си. Българите направиха много грешки от сервис в тайбрека, което ни даде необходимото предимство“, заяви треньорът на Япония Юичи Накагаичи.