При първата тренировка на волейболните ни национали преди квалификацията с Чехия, която е през януари, селекционерът на „лъвовете“ Камило Плачи изрази надеждите си за предстоящите мачове. Специалистът обяви, че се надява неговите възпитаници да съумеят да направят хубав коледно-новогодишен подарък на целия български народ.

„Коледа и Нова година са преди квалификацията, но аз се надявам, макар и със закъснение, да направим един чудесен подарък на целия български народ“, започна Плачи.

„Знаем, че излизаме срещу силни отбори. Но и ние като тях, имаме шансове. Всички имат за цел да се класират за Световното първенство. И ние ще се опитаме да се подготвим по максимално добър начин“, каза още треньорът.

„Вчера разговаряхме с всички играчи и няма нищо притеснително. Нямат проблеми преди мачовете. Зимата традиционно е период, в който играчите са във форма. Има обаче цялостна умора в тези, които играят в европейски шампионати и в европейски клубни турнири. Ние ще се постараем да управляваме работата в тези дни по най-добрия начин. Трябва да успеем да поддържаме формата на играчите ни такава, каквато е в момента“, продължи селекционерът.

За завръщането на Жеков, Плачи заяви: „Това е желано от всички завръщане. Това е играч дал много на тима и съм сигурен, че ще ни помогне много.“

„През цялото време съм мислил как да бъдем добре. Затова никога не съм мислил дали има лесна, или трудна група“, завърши Плачи.