Завърналият се в редиците на волейболния национален отбор на България Андрей Жеков заяви при първата тренировка на „лъвовете“ от лагера на тима за световната квалификация с Чехия, че очакванията към него и съотборниците му са големи. Жеков сподели още, че това хвърля солидна отговорност върху него и колегите му.

„Отсъствах поради това, че не се занимавах с волейбол повече от 1 година. Вече се занимавам активно и професионално. Реших, че мога да уважа поканата, имам желание да се върна. На по-преден етап не беше уместно да се коментира, защото просто не играех“, започна Жеков.

„Аз имам тръпка, все пак това е първа тренировка, вчера се събрахме на лагер. Първо, не смятам, че съм бил негативен преди. Но доста си починах, имах желание да се откъсна от волейбола. Но сега имам отново желание да играя“, каза още националът.

„Смятам, че резултатите показват. На 4 големи турнира сме в четворката, така че е показателно как се работи. Може би в момчетата има горчивина от това, че не можаха да вземат медал, но те се представиха на ниво. Нещо е липсвало, за да не се вземе медал. Когато стигнеш на полуфинал, е хубаво да си кажеш – добре, няма да играя на финал, но все още има шанс за медал. Когато свърши мачът за третото място, разбираш, взимайки медал, че това е много значимо. Със сигурност ти трябва и доза късмет“, допълни Жеков.

„Сега ни предстои квалификация с Чехия, тук има само първо място. Това със сигурност води до повече напрежение. Отговорността и очакванията са големи. Надявам се да се справим“, завърши Жеков.