Инициативният комитет за кардинални промени в българския волейбол издигна кандидатурата на Любо Ганев за президент на родната федерация - пост, заемат в последните 18 години от инж. Данчо Лазаров. До два дни клубовете, които подкрепят кандидата на опозицията, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари.

Самият Ганев е вицепрезидент на БФВ, а днес представи част от програмата си за развитието на волейбола през следващите четири години.

"Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола."

"За да постигнем тези цели, на нас ни е необходим екип. Един добре подбран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет да ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет."

"Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен", заяви Любо Ганев, като разкри, че разговорите за смяна на ръководството на федерация са започнали преди по-малко от две седмици.

"Дойдоха при мен и поискаха промени. Самият аз имах някакви виждания, споделих с тях какво можем да направим, за да се промени волейболът към по-добро. След това проведохме още една среща, за да допълним тази моя програма. Имаше доста дискусии през последните две седмици. Обедини ни това, че имаме общи идеи и желание за променени в начина, по който се управлява БФВ", каза още той.