Инициативният комитет за кардинални промени в българския волейбол ще представи днес официално своя кандидат за президентския пост, който вече почти 20 г. е заеман от инж. Данчо Лазаров. Това е вицепрезидентът на централата и една от легендите на този спорт у нас Любо Ганев, пише вестник "24 часа".

Той е подготвил програма за развитието на волейбола за следващите години, основните акценти от която се очаква да бъдат представени на пресконференцията. 9 от 12 клуба в елита обединиха усилията си в инициативата. Сред тях не са само Монтана, Арда и Нефтохимик.

Според неофициална информация на изданието, инициативният комитет вече разполага с необходимите подписи за предизвикване на Извънредно общо събрание, на което да се проведе избор за президент. За инициирането на такова е нужно съгласието на 1/3 от клубовете у нас, или 43. Инициативният комитет цели да събере под знамената си половината.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.