От волейболната федерация отговориха на обвиненията, че от управата оказват натиск върху клубовете преди предстоящото общо събрание в края на годината. Шефовете на този спорт определиха тези твърдения като голословни и целящи да внесат напрежение. Ето и какво написаха от федерацията в официалната си позиция:

"В открито писмо до медиите обявилият се за Инициативен комитет за промени в българския волейбол твърди, че върху волейболни клубове се оказва натиск преди Общото събрание, насрочено за 20 декември 2019 година."

"БФВолейбол заявява категорично, че това са голословни твърдения, хвърлени в публичното пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един конкретен пример. Те очевидно целят да нагнетяват напрежение във волейболната общественост."

"Във връзка с това БФВолейбол припомня, че в Република България съществуват съответните правоохранителни органи и приканва всеки клуб, върху който е оказван натиск, от каквото и да е естество, да сигнализира прокуратурата, като представи съответните доказателствени материали", написаха от волейболната федерация на сайта си. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.