Столичните грандове ЦСКА, Левски и голяма част от другите водещи клубове в българския волейбол започват атака за сваляне на властта в българската федерация. Основната им цел е да се свика извънредно изборно общо събрание, в което да се снеме длъжността на инж. Данчо Лазаров. Единствените клубове, които застават плътно зад властването на Лазаров са ВК Арда и ВК Монтана.

В петък на пресконференция инициативен комитет, съставен от представители на клубовете, ще представи исканията си за промени в българския волейбол. Уставът на федерацията (БФВ) гласи, че за свикване на извънредно общо събрание са необходими подписите на една трета от клубовете, което е около 40 клуба. По предварителни информации инициативният комитет разчита на подкрепата и на голям брой от по-малките клубове от страната.

Действието идва в разгара на напрежението в ръководството на федерацията между дългогодишния президент Данчо Лазаров и вицепрезидента Любо Ганев. Преди дни бившият волейболист заподозря, че на свикано общо събрание на 20 декември в Казанлък ще бъде направен опит да бъде изваден от управителния съвет на БФВ.

Очаква се да се разбере дали клубовете ще подкрепят Ганев или друг възможен кандидат, ако се стигне до извънредно общо събрание. Според устава за председател на федерацията може да се кандидатират само членове на управителния съвет.