Наставникът на волейболния Марица Иван Петков беше много разочарован след поражението с 2:3 на неговите момичета от Енисей в квалификациите за групите на Шампионската лига. Той анализира защо се е стигнало до загубата, след като пловдивчанки водеха с 2:0.

"Сега е много трудно да отговоря защо не победихме. В третия гейм започнахме да посрещаме доста колебливо, сервисът ни спря да бъде активен. Като тактика беше ОК, но трябваше да търсим по-силен и по-активен сервис, който да изкара отбора на Енисей в трудна ситуация при организиране на атака", заяви Петков пред DIEMA SPORT.

"Те играеха на доста моменти с високи топки, което ние знаехме, че трябва да бъдат нашите моменти и да правим брейк-топки, но не успяхме в много голяма част от моментите да се справим. Противничките се справиха доста умно, а на всичко отгоре в сюблимните моменти в третия и петия гейм нямахме и късмет."

"Когато играят отбори на такова високо ниво, нормално е да има колебания в някои моменти. Но като си загубил от 2:0 до 2:3, значи нещо се е случило в нашия отбор. И ние трябва да го анализираме в следващите дни до реванша", заяви още треньорът и коментира очакванията си за следващата битка в Красноярск.

"Ние там отиваме да играем за победа и да довършим това, което бяхме почнали да правим. Определено ще ни бъде много трудно, но не и невъзможно", завърши наставникът на Марица.