Волейболистките на Марица бяха изключително близо до една от огромните изненади в квалификациите в Шампионската лига. Пловдивчанки загубиха почти спечелен мач срещу руските фаворитки от Енисей Красноярск като домакини. 

В зала "Колодрума" в Пловдив българските момичета паднаха с 2:3 гейма, въпреки че водеха с 2:0 и така направиха изключително тежка задачата си за ответния сблъсък. Той е в Русия в събота от 12:00 часа. 

В отделните части резултатът беше 25:21, 25:18, 22:25, 20:25, 14:16 в полза на рускините. Волейболистките на Марица спасиха два мачбола в тайбрека, но в крайна сметка не успяха да се справят със задачата и паднаха. 

А началото на мача не предвещаваше такова развитие. В първия гейм българките натиснаха от самото начало, поведоха и поддържаха аванса си. Нещата се повториха и във втората част, като в нея надмощието на пловдивчанки беше дори по-голямо. 

След това обаче нещо се пречупи. В третия гейм събитията бяха равностойни до средата, дори след втората техническа пауза. Но тогава Енисей взе преднина, която се оказа достатъчна и за победата в тази част, с която рускините се върнаха в мача. 

В четвъртия гейм те бяха безкомпромисни и след 25:20 и тотално надмощие на игрището през цялото време, състезателките от Красноярск изравниха резултата на 2:2 и се стигна до решаващ тайбрек. 

В него рускините поддържаха малък аванс, който в крайна сметка доведе до 14:12 в тяхна полза, но тези два мачбола бяха спасени от българките. Последваха обаче две грешки на българките и така те изпуснаха победата в този мач, който изненадващо можеше да бъде спечелен срещу силните съпернички. Крайният победител в този сблъсък ще играе в групите на Шампионската лига.