Националният селекционер на България по волейбол Пламен Константинов заяви, че няма представа дали Матей Казийски би направил евентуален компромис и да се върне да играе за отбора.

„Имам цялата информация като цифри през годината и анализът на хората, които ме интересуват“, коментира Константинов.

„Нефтохимик със селекцията, която направи бе изявен фаворит. Не сме имали такова първенство през последните 15-20 години“, добави той.

„Има някои играчи, които правят разликата в първенството. Има някои момчета, които се проявиха положително през годината и заслужават вниманието. Ние сме ограничени и не може да извикаме прекалено голям и разширен състав“, продължи селекционерът.

„Не знам позицията на Матей и дали той би направил евентуален компромис. Не сме правили постъпки, защото последният ни разговор бе много категоричен. Последният ни разговор бе преди Европейското първенство. Едно домашно световно първенство е добра мотивация за всеки.“

„Оставам и догодина. Тази година бе доста по-проблемна. Единствено може да съжаляваме за слабото представяне в първенство.“

„В създалата се ситуация се хвърли изцяло вината върху Радо. Категорично съм сигурен, че това не е така. Всяка една от страните има своите грешки, но това не е начинът да се отстрани един треньор“, каза още Пламен Константинов.