Играещият спортен директор на ВК Нефтохимик Теодор Салпаров сподели, че му е било трудно да съчетава двете длъжности през сезона, но в същото време е щастлив от историческия успех на отбора.

"Определено, ако сега си правя равносметка, не бих се захванал сега да съм спортен директор, защото е много трудно това нещо. И е трудно, защото самата тежест е друга и пред самите колеги, с които съм играл дълги години."

"Но е радващо, защото съумяхме да направим нещо, което в историята на отбора не е правено досега - требъл. Много трудно ще се надгражда след този успех, ще е много тежко. Единствено може, ако съумеем да направим по-добър резултат в Европа и догодина пак да спечелим всичко у нас", заяви Салпаров пред DIEMA SPORT 2.

Той разкри и добра новина за феновете на волейбола в Бургас. А тя е, че спонсорите не само ще запазят същия бюджет, но дори сигурно ще го увеличат, което ще помогне за преследване на дори по-високи цели.

"Вече имаме някаква яснота, говорил съм и с г-н Везенков, и с г-н Златев. Бюджетът ще бъде същият, дори сигурно и отгоре ще има, което е хубаво. Така ще съумеем по-рано да направим селекция, а не като миналата година - юли и август. Така ще можем да вземем по-качествени волейболисти от чужбина."

"Силно се надявам да си починем добре, аз като почна с националния отбор и след това да седнем и да поговорим какви са целите за догодина и да почнем да работим още в следващите една-две седмици, защото колкото по-рано почнем, толкова по-добре", завърши Салпаров.