Без изненади във волейболния шампионат при мъжете. Най-класният състав в Националната волейболна лига Нефтохимик съвсем очаквано спечели титлата и защити трофея си от миналия сезон. 

Бургазлии се справиха със съпротивата на достойния съперник ЦСКА, но "червените" просто нямаха сили да се противопоставят. И бургазлии постигнаха трета победа с 3:1 (25:17, 23:25, 25:17, 25:20) във финалната серия и след 3:0 успеха спечелиха трета титла в историята си. 

За разлика от миналия сезон, през тази кампания Нефтохимик демонстрира класа през течение на всички мачове и това си пролича и в плейофите. А във финалната серия ЦСКА не беше това препятствие, което всички очакваха. 

В третия мач от серията в София гостите наложиха предимството си от самото начало. В първия гейм те натрупаха преднина от самото начало, като още на втората техническа пауза беше ясно кой ще е победителят. 

В края на частта преднината на бургазлии набъбна и на седем точки и те спокойно вървяха към затварянето ѝ, което дойде при резултат 25:17. Но в следващия гейм ЦСКА показа зъби. 

Момчетата на Александър Попов се хвърлиха мъжки, ограничиха до минимум грешките и дръпнаха с 16:12 на втората техническа пауза. Постепенно обаче гостите намалиха изоставането до 23:24. Тогава обаче направиха грешка в нападение и геймът отиде на сметката на "червените". 

Но Нефтохимик се съвзе бързо от това леко колебание. Гостите буквално прегазиха съперника в третата част и от самото начало поддържаха обезкуражаващ съперника аванс. За да затворят гейма в крайна сметка отново при 25:17. 

Това им вдъхна увереност за последната част. В нея ЦСКА опита на мускули да се добере поне до тайбрек, но не успя. Бургазлии поддържаха комфортен аванс и след 25:20 в четвъртия гейм триумфираха с третата си титла на България.