Селекционерът на България Силвано Пранди коментира постигнатия успех над Египет с 3:1 гейма в първи мач от Олимпийските квалификации.

"Безспорно победата е една изключително важна крачка в този турнир. Беше трудно, но в крайна сметка важното е това, че успяхме да постигнем победа. Сега най-важен е следващият мач. Очаквам във всяка следваща среща ние да подобряваме нашето представяне и нашето ниво. Най-важна е победата. Със сигурност ми направи добро впечатление начинът, по който контрирахме в мача в четвъртия гейм, след като имахме трудности в третата част. Безспорно след първия гейм отборът на Египет подобри доста представянето си и показа волейбол на едно наистина добро ниво. За мен е важно, че в този момент, в който изпитахме трудности, ние успяхме под определена доза напрежение да се справим", коментира той. 

"Смятам, че като за първи мач успяхме да доставим достатъчно емоции на публиката, която с всеки следващ гейм и с повишаването на нашето представяне и нашите фенове се увеличаваха емоциите, така че всичко беше наред. Аз им благодаря за подкрепата. Ако трябва да съм честен, очаквам един труден мач утре срещу Пуерто Рико. Още повече те утре ще играят по-добре по простота причина, че те пристигнаха последни във Варна и ще имат още малко време да свикнат с часовата разлика. Очаквам дори утре да играят по-добре отколкото днес. Но в крайна сметка очаквам да спечелим, защото това е нашата цел и за това се борим", добави селекционерът.