Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров наблегна на нуждата да се анализират грешките, които се видяха в играта на нашия тим при победата 3:1 над Египет в олимпийската квалификация. Опитният състезател алармира, че следващият съперник – Пуерто Рико – не е никак слаб отбор и е нужно „трикольорите” да вдигнат нивото.

„По-добре бе да ни даде отпор отбора на Египет и да бяхме свършили 3:0. Излязоха някои слабости, които е добре да си ги обсъдим и къде трябва да добавим. Защото ако отборът на Египет беше спечелил втория гейм, който ние взехме с 33:31, не искам да си помислям как щеше да се развие мачът при 2:1 за тях. В третия гейм ни надиграха категорично, но не искам да бъда крайно негативен. Първа победа в този турнир, която е важна за нас. Все пак Египет е 13-и в световната ранглиста, ние сме 14-и. Отдавам го на това, че имаше напрежение и не сме играли от 22 дена – откакто играхме със Сърбия контролите. Надявам се, че утре срещу Пуерто Рико ще играем още по-добре, защото днес срещу Бразилия се видя, че те не са слаб отбор. Просто Бразилия играха доста добре. Опитът не им позволи да си вземат първия гейм.”

„Грешките ще ги видим на видео и ще ги анализираме. С тези качества, които имат нашите състезатели и горе в главите, смятам, че ще се изчистят. Така трябва, защото в края на мача не ги осъзнаваш, а после като ги видиш отстрани, става друго. Сигурен съм, че утре ще играем по-освободено. Дано направим добър мач, в който да нямаме такива спадове, за да имаме добро самочувствие за мача с Бразилия.”

„И Бразилия май днес лежерно бяха излезли, може би са подценили Пуерто Рико. Определено в първия гейм ги надиграваха до 23-ата точка. Това, че съперникът е млад и неопитен му попречи да спечели първия гейм. Тогава  мачът отиваше в друга посока. Бразилия може да си позволи да играе лежерно, защото все пак е последният олимпийски шампион. Сигурен съм, че в неделя срещу нас ще покажат класа. Видяхте на какво ниво играха срещу Полша и Сърбия. Ние в отбора сме позитивно настроени и мечтаем да отидем на Олимпиадата. Дай Боже, да се случи.”

„Днес играхме на 50 процента от това, което показахме в двата мача срещу Сърбия в контролите. Тогава показахме много сериозно ниво. Не знам на какво се дължи, но отборът на Египет, след като вкара първия си разпределител, защото почнаха с втория, после една основна четворка, направиха коренна друга игра. Не успяхме да се настроим до края на мача срещу това.”