Треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов коментира загуба с 2:3 от Монтана в първия полуфинален мач от волейболната Суперлига. Той бе много афектиран от случилото се в тайбрека и отсъдената спорна топка, която бе предшественик на сериозен скандал.

Сашо Попов напусна залата след скандал!

В здрав мач Монтана надви ЦСКА в първия полуфинал

“Поздравям отбора на Монтана, победиха ни. Отговорен беше мача. Ако видите убийство на улицата, това омаловажава ли убийството?! Ако нямаше видео чалъндж, мачът щеше да завърши с 3:0 в полза на Монтана. За това не виня съдиите, но лайсмени, маса.. Това е скандално. За спорната топка, няма какво да коментираме. Тогава се дава право домакинската секретарка да прави каквото си иска непрекъснато. В тази ситуация главният съдия няма какво да направи. Това не е феърплей, това е подигравка и ние го приемаме като прокация. Дали е провокация не мога да съм на 100% сигурен. Разбираме, че всеки иска да победи, но някъде феърплея трябва да надделее”, коментира Попов.

“Няма нужда да правя анализ. Хората, които се занимават с волейбол и които гледат безпристрастно, според мен трябва да се съгласят с моето мнение. Разбирам да има правота в работата на секретарката, но по този начин това не е ощетяване, защото ощетяване е нещо невидяно или нечуто. Но аз смятам, че това е нарочно. Ако има грешка на сервиращия, тя се вижда в първите секунди. Ние имаме разиграване, спечелили сме го. Няма никаква нужда да коментирам повече. Равностойни са отборите, адмирации за отбора на Монтана. Надиграха ни 3:2. Все още нямаме спечелим тайбрек тази година”, допълни той.