Вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев ще е кандидатурата за нов президент на централата на инициативния комитет, който пожела мащабни промени във волейбола.

През миналата седмица неговите членове обявиха, че с подписка искат да предизвикат изборен конгрес, за да настъпят промени и да се спре с пропадането на този спорт, съобщава в. "24 часа".

В този комитет влязоха девет отбора от Суперлигата, както и втородивизионният Виктория Волей и женският Марица. С лицата си на специално свикана пресконференция застанаха Владимир Николов, Александър Попов, легендата Иван Сеферинов, Илия Динков и Атанас Рогачев като се обявиха за свалянето от президентския пост на федерацията на Данчо Лазаров.

Единствено от елита към исканията на комитета не са се присъединили Монтана, Арда и шампионът Нефтохимик. От комитета реагираха на анонса за общо събрание на федерацията, което ще се проведе на 20 декември в Казанлък.

На него ще се освобождават членове на Управителния съвет и ще бъдат приемани нови. Сред първите се очаква да е именно Любо Ганев, което заяви самият той. Само член на управата може да се кандидатира за президент. Така евентуално изваждане на бившият диагонал ще го лиши от възможността да се кандидатира. Затова и опозицията предприе спешни действия.

 

Автор: Мартин Александров


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.