Директорът на Националната волейболна лига Евгени Иванов направи обзор на сезона в родния волейбол в ефира DIEMA SPORT 2. Според него, феновете на спорта би трябвало да са останали доволни от качеството на видяното в залите.

Пушката смята, че и шампионът в първенството, и носителят на Купата на България са поднесли изненади с триумфите си и това със сигурност се е харесало на непредубедените запалянковци.

"Гледахме много качествен, много интересен волейбол. Присъединяването на някои от хората, които играеха в чужбина, повиши атрактивността, качеството и непредсказуемостта на мачовете. Никой не смяташе Добруджа за фаворит, но те спечелиха трофея."

"Определено отборът на Черно море се представи подобаващо, за всички беше ясно, че няма да са фактор, но показаха нелоши игри. Претърпяха пътен инцидент, никой нямаше д аим се разсърди, ако се откажат на средата на сезона, но направиха голям сезон за себе си."

"Аз мисля, че бяхме свидетели на един много интересен сезон. И в Суперлигата, и за Купата, победители бяха не най-големите фаворити. Това само по себе си показва, че първенството е непредвидимо. А това го прави и интересно. Никой не би искал да гледа шампионат с решен шампион", заяви Иванов и говори за участието на родните тимове в Европа следващия сезон, както и за развитието на НВЛ.

"Виждаме колко бързо афишираха от Нефтохимик, че искат да участват в Шампионската лига, Добруджа ще участва в Европа, което само повишава нивото на волейбола у нас. Добре се развива волейболната лига, мисля, че вървим в правилната насока. Трябва да си мерим добре стъпките напред, не е хубаво да прескачаш стъпала, защото можеш да паднеш", сподели Иванов.

Цялото му изказване пред DIEMA SPORT 2 можете да гледате в картината в прикаченото видео.