Мениджърът на НВЛ Евгени Иванов заяви, че компромиси не се правят и ЦСКА ще трябва да играе в друга зала е не във „Васил Симов“ в полуфиналите срещу Нефтохимик.

„Това е решението на федерацията. Това е едно правило, което не е вкарано вчера или днес. Всеки един отбор, който играе в лигата го знае. Преди три години отборът на Монтана бе спрян да играе в собствената си зала и игра в Горна Малина. Не е честно спрямо решенията, които са се взимали в миналото и ще се взимат в бъдещето, да се правят компромиси“, коментира Иванов.

„Зала „Христо Ботев“ не е темата. Това е известно на всички отбори, които са наясно с правилника от самото начало на сезона. Те трябва да бъдат наясно, че ако стигнат до полуфинали или финали, къде ще играят“, добави мениджърът на НВЛ.

Шок: ЦСКА отказва да играе полуфинала, няма зала!

„Ще бъде много жалко не само за ЦСКА, ще бъде много жалко за Суперлигата и за волейбола в България. Спорът трябва да се решава на игралното поле. Надявам се да намерим компромисно решение. Ние водихме дълги разговори с ЦСКА и с г-н Попов. Предложихме няколко варианта, които те не могат да приемат. Те също направиха предложения, които не ни устройват нас. „Васил Симов“ не е зала, която да отговаря на изискванията на този етап от шампионата. Целият шампионат се играе, за да стигнем до най-важните мачове – полуфиналите и финалът. Компромиси се правят. На нас ни е ясно, че много зали не отговарят на изискванията. Ние за това правим компромиси през годината. Когато стигнем до най-важните мачове, трябва да ги представим по подобаващ начин. Ние настояваме да не се игра в зала „Васил Симов“, каза още Евгени Иванов.