Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заподозря задкулисни игри от страна на инициативния комитет за промяна в управлението. Той заяви в предаването „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2, че представителите на т.нар. опозиция, които искат свалянето на Данчо Лазаров, имат идеята да сложат спонсори-чужденци в Управителния съвет. 

Боре Кьосев обвини Сашо Попов и Владо Николов, че имат други идеи, различни от онези, които обявиха на пресконференция през изминалата седмица. Според него, представителите на Левски и ЦСКА искат да се домогнат и до зала „Христо Ботев”.

Самият той обаче не изключи възможността, чрез преговори да се стигне дори до самостоятелно оттегляне на Данчо Лазаров от президентския пост.

"Не стана ясно какви са точно изискванията на инициативния комитет, защото това са членове на УС и преди няколко дни гласуваха да има промени в устава и членовете. УС се бил изчерпил, а на масата на пресконференцията има хора, които са членове на УС. Ние, членовете на УС, сме във фаза, в която можем да дадем много”, сподели Боре Кьосев.

„Любомир Ганев съзря заговор, че управителното тяло ще го изхвърли от ръководството. Любо Ганев е едно лице, което винаги ще има място в ръководството на волейбола. Той го доказа с това, че Данчо Лазаров му даде пълните права да организира Световното първенство, а то беше отчетено като по-добре организирано дори от Италия. Това Общо събрание не беше насочено към Любо Ганев, а че има в УС членове, които не са активни в дейността на федерацията. Навремето са били дейни, но сега не са. Ние не взимаме пари, ние сме там, заради идеята. Смятам, че той е леко подведен, че ще бъде изгонен от УС. При следващо събрание той по право може да се кандидатира за президент, в това не виждам нищо лошо, да се иска промяна в идеите за ръководството.”

„Смятам, че Владо Николов, който е основен двигател в тази организация, мисли да сложи хора-чужденци в ръководството на федерацията. Спонсорите на Владо Николов и на Марица Пловдив са били на тайно съвещание в къщата на Любо Ганев. Какво правят те там? Спонсорите? Тези хора няма така да си дадат парите, явно има нещо по-тежко, очаквам, че на това извънредно УС, ще има промени във федерацията, ще излязат на преден план хора, които хал хабер си нямат от волейбол.”

„Мисля, че Владо Николов, ако иска промени, да излезе с платформа и да каже какво точно иска да се промени, да видят за какво точно става дума. Не може „малките клубове”, тези „мъртвите души”, както ги наричат, федерацията им помага със средства. Не може да се казват „мъртви души”, обидно е да се казва, че са рекетирани, бити и пребити. Не знаем какво се е обсъждало, Инициативният комитет трябва да излезе и да каже какво се е обсъждало на тази среща. От слуховете излиза, че Левски и ЦСКА искат да вземат зала „Христо Ботев”, защото са без зала и нямало да плащат нищо. Това е зала, за която федерацията е дала над 600 хиляди лева за стопанисване. Треньорите щели да получават по една безвъзмездна заплата от федерацията, което е невъзможно. Това е същата система, като някой да се изпъчи да каже, че всичко ще е безплатно, както казва нашият премиер безплатен обяд няма никъде”, добави Боре Кьосев.

„Като кажат А, да кажат и Б. Нито Сеферинов, нито Илия Динков, нито Любо Ганев са от неработещите хора във федерацията, те са активни. Трябва да има мандатност в управлението на федерацията. Сашо Попов е имал възможност да се изкаже, влез, гласувай. Аз съм на страната на хората, които милеят за волейбол.”

„Сашо Попов и Владо Николов ще трябва да се доказват като ръководители, не виждам нещо да се прави, постоянно се говори, че няма пари. Тези двама инициатори, единият е продукт на Данчо Лазаров, даде му цял клуб без пари - Левски, Сашо Попов е наследник на Зегов, но не успяват да развият нещата досега.”

„Г-н Лазаров няма да предприеме нещо несериозно и незаконно, както чувам за рекети, обвинения и побоища. Няма заплашван клуб в България. Владо беше също във федерацията, защо се отказа, той беше на такава длъжност, той беше подготвен да бъде новият президент на федерацията. Данчо Лазаров го подготвяше за свой наследник. Владо може да работи, но трябва да се научи на отношение."

"Цял свят уважава Данчо Лазаров, мисля, че ако се срещне със сериозни хора, може и да се постигне този резултат. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни." 

На въпрос, дали Боре Кьосев ще гласува на 20 декември срещу Любо Ганев, т.е. да поиска неговото отстраняване от федерацията, той отговори: „Все едно да гласувам срещу мене. Как да гласувам за човек, който е авторитет, име и може да продължава да работи?”

При какви условия ще остане във федерацията, ако Данчо Лазаров бъде освободен? Боре Кьосев каза: „Мен ме избра общото събрание да бъде в УС. Мисля, че съм дал своя дан, смятам, че ако Общото събрание ми гласува доверие, да, ще остана. Ако всички кажат, че съм изчерпан. Благодаря. Мисля, че обединението е формулата.”

„Някакви тук дребни заяжданици, за някоя състезателка, тук е това. Поне има по-други сили, които стоят зад тези младежи и целта им е по-друга, те са настроени един срещу друг. Аз мисля, че и Любо Ганев е използван от други хора, от чужденците, които са били в дома му. Взимаш ръководството, ще дадеш някакви пари в началото и до там”, завърши Боре Кьосев.