Волейболните ни национали победиха Франция в търсене на олимпийска квота за Токио 2020. В легендарната "Макс Шмелинг Хале" българите взеха с 3:2 гейма (25-23, 17-25, 25-22, 19-25, 15-8) своя първи мач от Група В на европейската олимпийска квалификация в Берлин, която е последен шанс на отборите да се класират за Игрите в японската столица през лятото.
ПЪРВИ ГЕЙМ: 

Българите стартираха ударно, повеждайки с 4:1 точки. Последва успешен блок аут на француците, след който регистрираха 3 последователни точки, за да изравнят за 4:4. Успешната серия на Франция продължи до 6:4 за французите, когато Пранди порекъсна за тайм аут. Българите се върнаха в срещата и достигнаха до 7:8, след което последваха минути на размени на точки, за да се стигне до 13:15 след мощна атака на Цецо Соколов. Мрежата помогна на Виктор Йосифов да реализира ас и да изравни за 16:16, когато Тили тактически прекъсна играта. Това обаче не помогна, защото страхотните минути за българите продължиха и Георги Сеганов се справи великолепно на блокада, за да поведе "трикольорите" към обрат за 17:16. "Лъвчетата" продължиха да атакуват с високи топки и поведоха с 21:18, когато Тили прекъсна за втори тайм аут. Французите се вдигнаха и реализираха 3 последователни точки, но успешен блок аут на нашите прекъсна серията на противника. Велизар Чернокожев влезе в игра за България и реализира ас, правейки резултата 24:22. Нашите пропуснаха две възможности да вземат гейма, но след грешка при блокадата на французите, първият гейм отиде в наша полза, завършвайки 25:23. 
ВТОРИ ГЕЙМ: 

Вторият гейм започна успешно за Франция, която реализира три последователни точки. Последва обаче атака на Цветан Соколов, която премина през двойната блокада на французите и реализирахме първата си точка за 1:3. "Петлите" продължиха да играят добре и покачиха до 9:5, когато Пранди поиска 30 секунди почивка. Съперникът ни извърши двойна блокада на мрежата, когато атака на Цецо Соколов излезе в аут. След преглед обаче се оказа, че топката е била успешна и точката отиде в наша полза. Треньорът на Франция не бе съгласен с това и отиде до съдийската маса, с което накъса ритъма на играта. След 5-минутен спор резултатът в крайна сметка бе коригиран и таблото изписа 11:7 в полза на франсетата. Последва размяна на точки, за да се стигне до 14:9 за "петлите" след прецизен удар по диагонал. След тайм аут, поискан от нашия наставник, Цецо Соколов прекъсна добрата серия на съперника за 10:16. Добрата игра на французите обаче продължи и дръпнаха с цели 8 точки за 19:11. "Лъвчетата" не се отказаха, но французите запазиха дистанцията, отбелязвайки три последователни точки за 23:15. При 23:17 в тяхна полза Тили поиска прекъсване, след което "петлите" реализираха точка и имаха цели 7 геймбола на разположение. Успехът им не закъсня и затвориха гейма при 25:17, за да изравнят резултата. 
ТРЕТИ ГЕЙМ: 

Французите започнаха добре и третия гейм и поведоха с 3:1 точки, но българите се върнаха в срещата и поведоха с 6:4 след единична блокада на Виктор Йосифов и мощна атака на Соколов. Нашите момчета поведоха с 10:6 след тройно блокада срещу атака на Ърван Нгапет. При 11:6 в наша полза Лоран Тили поиска тайм аут, след който обаче Мартин Атанасов реализира страхотен ас със скорост 116 км/ч, с който резултатът стана 12:6. Ас на Ървин Нгапет намали за 13:10, но брилянтно представяне от страна на Алекс Грозданов доведе до 16:13. "Лъвчетата" продължиха с добрата игра и достигнаха до 20:14, когато Тили поиска 30-секундно прекъсване. Съперникът отбеляза две последователни точки и Пранди прекъсна играта. Българите все пак продължиха с доброто представяне и поведоха с 23:17. Французите обаче се стегнаха и след 3 последователни точки последва ново прекъсване, след което българите поведоха с 24:21 и имаха 3 геймбола на разположение. Цецо Соколов застана на сервис, но заби топката в мрежата и пропиля първия геймбол. Алекс Грозданов обаче реализира атака и затвори гейма при 25:22. 
ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ: 

Геймът започна с размяна на точки, но брилянтна атака на Тошко Сримов доведе до 3:2 за нас. Виктор Йосифов застана на сервис, но топката излезе в аут и равенството отново се възстанови. След пайп на Тодор Скримов поведохме с 5:4. Французите обаче се вдигнаха и поведоха с 8:6, след което Скримов намали. Успешна атака на Мартин Атанасов по диагонала направи резултата 11:13. Нов ас на Атанасов свали разликата само на една точка - 12:13. След тайм аута Цветан Соколов намали до 13:16. Последваха силни минути за французите, които поведоха с 5 точки за 20:15 в тяхна полза, което принуди Силвано Пранди да вземе прекъсване за България. "Лъвчетата" се разиграха и намалиха до 17:21. Французите дадоха всичко от себе си в следващите минути, но Алекс Грозданов бе категоричен и топката излезе в аут за 18:21. Ас на Цецо Соколов покачи за 19:21 и от щаба на Франция поискаха прекъсване. Атака на Нгапет доведе до блок аут на нашите и резултатът стана 23:19 в полза на французите. "Петлите" взеха четвъртия гейм и мачът влезе в решителен тайбрек. 
ТАЙБРЕК:

Първата точка в тайбрека бе на наша сметка, след което последва размяна на точки. "Лъвчетата" обаче реализираха три последователни точки и поведоха с удобното 5:2. Французите се съвзеха и достигнаха до 4:7.Отборите размениха полетата при 8:5 в наша полза. Успешна мощна атака на Цецо Соколов доведе до 9:5. Сервисът на Алекс Грозданов затрудни максимално съперника, но момчетата ни извършиха блок аут. За наша радост, Нгабет също извърши грешка и възстанови аванса ни от 5 точки. При 11:6 Лоран Тили поиска 30-секундно прекъсване. Слабо посрещане на французите направи 12:6, но Соколов изпрати топката в мрежата, а след това Теди Салпаров се намеси лошо. Цецо Соколов обаче реализира и направи 14:8, давайки ни 6 мачбола. Аут на "петлите" направи резултата 15:8 и затвърди първия ни успех в групата.   
СЪСТАВИ: 

България:  Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов - Теодор Салпаров (либеро)

Треньор: Силвано Пранди

Франция: Бенжамен Тонюти, Жан Патри, Ървин Нгапет, Кевин Тили, Никола Льо Гоф, Бартелеми Шинениезе - Женя Гребенников (либеро)

Треньор: Лоран Тили