Българският волейболист на Ченстохова Смилен Мляков призна, че му е било тежко да играе срещу родния си клуб ЦСКА, като е предпочитал да се изправи срещу Левски. Въпреки това бившият играч на Тренто смята, че е дал всичко от себе си за победата на своя тим.

„Щастлив съм, че отборът ми победи и разчупихме гипса. Предполагам, че това ще ни даде позитивна енергия за мача в полския шампионат. В Шампионската лига само трупаме опит, първенството е важно”, обясни Мляков.

„Странно ми беше, но ни най-малко не бях притеснен. Играх 12 години в ЦСКА, ако сега са разкрили, че съм българин и съм от ЦСКА лошо за тях. Няма значение, че отвътре съм цесекар, играя срещу тях и е нормално да ме освиркват”, обясни поведението на феновете българският волейболист.

„Ако не съм емоционален няма да съм аз. Най-възрастният съм в отбора, нормално е да ги насърчавам. 31 точки за 4 гейма са доста, добре е. Българите са кучета и ако им дадеш едно пръстче ще ти откъснат цялата ръка”.

Относно ответния мач в Полша, Мляков коментира: „Съмнявам се да сме притеснени, ще бъдем по-спокойни и по-надъхани и няма да бъда само аз. Притеснено им е, защото са млади. Мисля, че това ще се промени и ще играем по-спокойно”.

„Много от момчетата в ЦСКА бяха малки момчета, когато напуснах. Дадох малко насоки, но стана добре. Тежко е, не съм вярвал, че някога ще изляза срещу ЦСКА, бих предпочел да играе с Левски”, завърши Мляков.