Волейболистките на Марица ще гонят златен гейм и елиминиране на кипърския Аполон на реванша в Лимосал от европейския клубен турнир „Чалъндж къп”. Това обяви изпълнителният директор на жълто-сините Стоян Гунчев-Чугуна преди заминаването на отбора за Кипър утре.

Маричанки задължително трябва да спечелят мача си в Лимасол, независимо с какъв резултат, за да се надяват на златен гейм, който да реши крайния победител. В първия двубой пловдивчанки загубиха нещастно с 1:3, въпреки че във всички геймове бяха много близо до победата.

Мачът-реванш между двата отбора е в събота вечер.

”Нищо не е загубено, ние също имаме своите шансове за излезем победители от сблъсъка. Още повече, че според новите разпоредби на Международната волейболна централа при разменени победи се играе златен гейм. Този нов регламент е измислен, за да се стимулира отборът, който е загубил първия мач и да се даде шанс на по-добрия тим да продължи”, обясни Гунчев. – „Нашите момичета са пределно мобилизирани, видя се, че Аполон е преодолим отбор. Дано само този път да имаме ден и повече спортен шанс”.

Маричанки тренираха на пълни обороти и в добро настроение през седмицата. От болки в коляното се оплаква титулярката Марина Ковачева, която бе топреализаторка с 15 точки в първия мач в Габрово. След лекарски преглед се установило, че 23-годишният диагонал има леко възпаление на кръстна връзка, от където идва болката.

Посрещачката Диана Малинова също има лека болка, но в рамото. Контузията й обаче не е сериозна.

Всички други в отбора са здрави и се настройват за успешен реванш в Кипър.