Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев даде специално интервю а Дарик радио след края на участието на родните национали в Световната лига. Специалистът изрази мнение, че „трикольорите“ трябва да са по-мотивирани и нахакани и добави, че нашата селекция има място в топ 4 на всяко голямо първенство.

Няма финал за България, Аржентина ни изхвърли от Световната лига

„Видяхме, че имахме възможност, затова сме така разочаровани. Просто не успяхме да играем добре. При нас нещата не ставаха. Хубавото обаче е, че имаме потенциал, който можем да развиваме и в следващите мачове до Европейското ще можем да покажем истинското си лице“, започна Ганев.

„Едно от положителните неща в Световната лига бе израстването и налагането на младите като Розалин Пенчев, знаете Ники Николов бе определен за най-добър блокировач. Показахме, че имаме силни състезатели. Все пак бихме четирите най-силни отбора в света в момента. Това са: Русия, Бразилия, Полша и Сърбия. Може би ще се наложи да играем по-мотивирано. Проблемите са не само тактически, но трябва понякога да излизаме по-мотивирани в такива мачове. Крайно време е да започнем да печелим по-често такива мачове“.

„Мачът за Аржентина вчера бе без значение. Те просто играха, за да победят, за публиката. Техните неща се получаваха повече. Вадеха топката с крак и оставаше в игра. Ние също опитахме, но така и не остана топкат в игра. Те играят много добре в зашита. За съжаление, в първите два гейма блокадата не работеше добре. Мисля, че завършихме с под 10 блокади. А това е сред силните елементи в играта ни. Този елемент не сработи от началото на мача. От там бе късно да търсим развръзка. За мен нагласата трябваше да започне така, както бе в третия гейм. По-мотивирани, по-нахакани. За съжаление, невинаги когато си правим сметки, те излизат“, добави специалистът.

„Мисля, че ще има две седмици почивка. На 3-4 юли отборът трябва да се събере и да започне да се готви за Европейското. Надявам се там да покажем истинското си лице. Знам, че нашият отбор има място в топ 4 на всяко едно голямо състезание. Там ни е мястото. Затова трябва да се готвим да играем и да постигнем нашата цел“.

„В момента имаме повче от 6 часа престой в Буенос Айрес, после имаме още един престой във Франкфурт и във вторник в 22.05 часа отборът ще кацне в София. Надявам се всичко да мине благополучно и момчетата да успеят да се възстановят“, завърши Любо Ганев.