България няма да участва на финалите на Световната лига, след като загуби с 1:3 гейма (16:25, 21:25, 25:23, 19:25) решителната среща от група G1 срещу Аржентина.

Аржентинците бяха вдъхновени от родната публика в Кордоба и не позволиха на волейболистите ни да вземат задължителната победа за място в Топ 6.

В "Орфео Супердуомо" звезден мач направи Николас Бруно, който завърши с 18 точки за Аржентина.

Българският тим имаше по-добра успеваемост в срещите с "гаучосите" до момента, но така и не влезе в двубоя през цялото време. Цветан Соколов отбеляза 16 точки, както и Розалин Пенчев.

Въпреки че играеха с ясното съзнание, че вече нямат шанс за класиране, домакините се хвърлиха за удоволствие на родната си публика.

Равностойни бяха само първите минути от срещата, но до второто техническо прекъсване вече аржентинците взеха превес.

Във втория гейм България водеше на първото прекъсване, но домакините поведоха в края на частта и успяха да я вземат с 25:21.

Наясно, че трябва задължително да вземе следващите три гейма за място на финалите, България изигра силен трети гейм, който спечели, но това бе всичко в мача за нашите волейболисти.

Тимът на Пламен Константинов се пречупи в решаващите мигове в третия гейм, а след това в четвъртия отново много грешки дадоха предимство на аржентинците, което те не изпуснаха.