Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев коментира изминалите и предстоящите мачове на "трикольорите" в Световната лига. Това се случи преди заминаване за Аржентина, където ще се проведе третият турнир от надпреварата през 2017 година.

Салпаров: Мотивирани сме да се класираме за финалите на Световната лига

"Никога до момента не сме имали толкова възможности и толкова пъти да сме пропускали. Видя се, че сме си взели поука. Показахме как трябва да играе българският отбор. Имаме тримата най-добри блокировачи в света. Това са Ники Николов, Теодор Тодоров и Виктор Йосифов. Нашият най-силен елемент трябва да бъде началният удар и след това блокадата", започна Ганев.

Волейболните национали заминаха с оптимизъм за Аржентина

"Българският отбор трябва да играе така, както в мача срещу Бразилия. Можем да бием Сърбия и Аржентина. С Бразилия трябва да играем по същия начин. Момчетата добиха това самочувствие, което им трябваше. Качествата си ги имат. В рамките на 10 дни победихме Русия, Полша и Бразилия. Всеки може да падне от слабите, но не всеки може да победи трите най-силни отбора. Трябва да растем във всеки мач. Ако играем по този начин, не се притеснявам. Надявам се момчетата да продължат по същия начин и да заемат мястото, което им се полага", коментира още Ганев.

В Кордоба от 17 до 19 юни българите ще играят срещу Бразилия, Аржентина и Сърбия. До момента България се намира на шесто място в класирането в Лигата с актив от 8 точки./БТА