Любо Ганев, президентът на БФВолейбол, изнесе надъхваща реч пред женските националки.

„2021 година е вашата – започна легендата. – Всички искаме женският ни волейбол да остави паметна диря през нея!“

За първи път откакто оглави федерацията, Ганев се срещна с националките, които са на лагер в Пловдив. Заедно с него беше и първият вицепрезидент на централата Илия Динков, шеф на шампионките в първенството „Марица“. Най-голямото събитие у нас през 2021-а е европейското за жени. Освен това нашите ще участват на Златна европейска лига, през която можем да се завърнем в Лигата на нациите.

Любо Ганев се срещна с женския национален отбор

източник: БФВолейбол„Никога повече няма да има разделение в отношението и интереса към мъжкия и женския национален отбор – гарантира Ганев. – Условията, при които отборите ще се готвят, ще бъдат идентични. Екипировката – също. Маркетингът и медийното отразяване на жените ще бъде абсолютно еднакво с това към мъжете. Повече не искам да слушам, че сме пренебрегвали нашите дами. Напротив – ние очакваме те да бъдат на най-високо ниво и за женския ни волейбол да се говори не само в Европа, но и в света през 2021 година."

Любо Ганев се срещна с женския национален отбор

източник: БФВолейбол


"От момичетата искам едно единствено – да тренират здраво, да са концентрирани върху работата си и когато дойдат големите мачове да са топ. Като президент на федерацията обещавам, че всичко, от което имат нужда ще бъде изпълнено. Надявам се да отпразнуваме подобаващо 40-ата годишнина от европейското злато."


През 1981-а бяхме на върха и турнирът беше в България. Година по-рано станахме трети на олимпиадата в Москва. Целта на всички, които обичаме волейбола, е не да почитаме юбилеи. А да изградим основата, върху която ще дойдат новите триумфи. Затова накрая искам пак да подчертая – 2021-а трябва да е годината на женския ни волейбол!“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.