Селекционерът Силвано Пранди обяви, че ще работи с националния отбор на България в продължение на следващите две или три години. В интервю за италианския Dallarivolley.com Професора призна, че все още няма договор с родната федерация, но вече се е разбрал да остане начело на представителния ни тим. Италианецът сподели пред медията, че преди години е изгонил Любо Ганев като играч, но сега шефът на волейболната ни федерация го е викнал да води "трикольорите" за допълнителен период от време.

Както е известно, в четвъртък той бе утвърден начело на България, но в интервю разкри, че от два месеца и половина не е говорил с президента Любо Ганев и не знаеше за този факт. Явно обаче в последните дни е имало раздвижване по тази тема.

"Чувствам се перфектно. Трудно е да се предвиди сега, но имам гарантирани още 2 или може би дори 3 години начело на националния отбор на България, както и още 2 години в Шомон. Да си с двойна работа е много интересно, защото е сигурно, че никога не ти е скучно. Свикнал съм с този ритъм", сподели 72-годишният Пранди.

Той коментира и отношенията си с Любо Ганев: "Ситуацията е много куриозна. На Ганев съм му бил треньор, сега той ми е президент. Това е животът. Бяхме в Кунео, след което аз го изгоних от отбора за негово огромно съжаление. Тогава решението беше мое да го освободим. Исках да налагам Рафа Паскуал, който за мен беше бъдещето на неговия пост. Може би е било 1995 година. Отидох лично в един немски град да му кажа, че се разделяме. Трябваше да бъде очи в очи, защото Любо беше личност, която не заслужаваше да си тръгне по телефона. Сега първото нещо, което той направи като президент, беше да ми се обади и да ми каже, че иска да продължат с мен начело на националния отбор. Не се класирахме на олимпиадата, но играхме много добре в квалификациите", допълни Пранди.

Професора ще работи с Николай Желязков като помощник. Идеята е настоящият треньор на Нефтохимик да оглави тима през 2022-а за световното първенство в Русия. По думите на Професора обаче изглежда, че той може да остане и за този шампионат.