ЦСКА победи Левски с 3:1 (16:25, 25:20, 24:26, 15:25) в среща от волейболното първенство при жените.
Вечното дерби бе борба за второто място в класирането. ЦСКА остана на него с 29 точки, „сините” са трети с 24. Лидер в шампионата при дамите е Славия с 32 точки, като волейболистките на Мирослав Живков бяха задължени да наблюдават мача в зала „Сиконко”.

Първи рефер на двубоя бе Милан Тодоров. На срещата присъства и мъжкият отбор на Левски.

Мачът започна с предимство за гостенките, които поведоха с 2:0, но след 2 поредни точки на Григорова „сините” изравниха за 3:3. Домакинките поведоха за първи път с 5:4, но не удържаха преднината си и ЦСКА взе първо техническо с 8:6.

Възпитаничките на Атанас Петров реализираха 5 поредни точки и стигнаха до резултат 6:10 и поддържаха преднина от 5 точки до 8:13. Състезателките на Петър Шопов имаха по-добър сервиз, реализираха два аса и стигнаха до 13:14 след точка на капитана Каменова, но не успяха да изравнят и второто техническо прекъсване дойде при 13:16 в полза на ЦСКА. „Червените” увеличаваха аванса си и стигнаха до крайното 16:25.

Вторият гейм започна доста по-равностойно от първия. ЦСКА поведе с 4:2, но Левски Сиконко реализира 4 поредни точки и обърна резултата до 6:4. В този момент старши треньорът на „сините” Петър Шопов получи жълт картон от рефера Милан Тодоров, за оспорване решение на съдията, който свири бръкната топка. ЦСКА изравни за 6:6, след което с ас на Габриела Коева излезе с точка напред. „Сините” отбелязаха 2 пъти поред и взеха техническото прекъсване с 8:7.

„Сините” увеличиха преднината си на 3 точки и подържаха разликата до 21:18, за да приключат гейма с 25:20 за 21 минути игра. Това е първи спечелен гейм за Левски срещу ЦСКА през този сезон, в първия двубой „червените” победиха като домакини с 3:0.
В третата част ЦСКА поведе с 8:5 при първото техническо. Левски реализира 4 поредни и изравни за 9:9. Второто техническо прекъсване дойде при една точка преднина за домакините. Левски Сиконко доведе резултата до 24:20, но „сините” изпуснаха 4 поредни геймбола за да се стигне до 24:24.
Юлия Иванова изведе ЦСКА напред с 25:24, в следващото разиграване успешна блокада направи Елица Василева за да се стигне до 26:24 за „червените”. 2:1 гейма за ЦСКА след 6 поредни финални точки и 27 минути игра в третата част.
В четвъртия гейм ЦСКА водеше с 8:3 при първото прекъсване и с 16:9 при второто.

При резултат 18:9 втори жълт картон в срещата получи съставът на Левски. Недоволен от съдийските отсъждания наставникът Петър Шопов хвърли на земята една от табелките, които се използват при смяна и тя се счупи на парчета, едно от тях удари леко едно от децата подаващо топките. След това треньорът няколкократно се извини на детето.

След санкцията резултатът стана 19:9 и за „червените” не бе трудно да спечелят частта с 25:15. Победа в мача за ЦСКА с 3:1 гейма.

Левски: Полина Стойнева, Таня Събкова, Виктория Григорова, Весела Бончева, Кремена Каменова (капитан), Бояна Боянова, Анелия Пашина – либеро (Весела Братоева, Камелия Георгиева, Христина Маркова)

ЦСКА: Лилия Иванова (капитан), Дияна Ненова, Маргарита Амиджинова, Мария Каракашева, Елица Василева, Габриела Коева, Татяна Бурмазович - либеро (Гергана Маринова, Петя Цекова, Гергана Докузова, Неделина Нешева)