След като спечелиха Купата на България през януари, волейболистките на ЦСКА сега се целят да си върнат и титлата, а с това да постигнат златен дубъл за сезона. Освен златните медали, непобедените досега червени състезателки имат желание отново да участват в евротурнирите, като виза за Чалънж Къп се взима чрез шампионската купа.

Гонг Ви предлага очакванията за финалния плейоф, който стартира утре на наставника на ЦСКА Атанас Петров и топреализаторката Добриана Рабаджиева, която е четвърта в света с националните ни девойки:

Атанас Петров: „Силно вярвам, че новият шампион ще бъде ЦСКА. Предполагам, че ще успеем да завършим годината както я започнахме и то без загуба. Марица е достоен конкурент за първото място. Определено ще бъде трудно, защото зарядът на финалния плей-оф е съвсем друг. Ще гоним две победи в нашата зала, за да ни бъде по-лесно при гостуването в Пловдив. Ако търсим логиката, би трябвало титлата да се реши в три мача, но женският волейбол е доказал, че е не е много логична игра. Основата на националния ни отбор за девойки е от ЦСКА и треньорите на Марица доста добре познават играта им, но както те ни познават, така и ние ги знаем. Който издържи на най-нервните ситуации и направи най-малко грешки, той ще е шампион. Волейболът е игра на грешки, а женският – два пъти повече игра на грешки, защото разиграванията са много повече. Това ще бъде разковничето при такива финални срещи при равностойни отбори. За разлика от миналата година сега нямаме здравословни проблеми и дано продължи да бъде така. Титлата винаги е ценна, въпреки че последните години малко се обезсмисля, защото играят изключително млади състезателки. Целта е също така да се покажеш в Европа чрез Чалъндж къп, ние го направихме преди една година и сега искаме същото. Надявам се и догодина да можем да имаме евроучастие като станем шампион и вземем квотата. Имаме какво да покажем на европейските отбори.”

Добриана Рабаджиева: „Тимът ни е на 100% готов за финалните срещи. Момичетата от Марица показаха много добра игра през сезона и очаквахме с тях да спорим за титлата. Определено няма да ни бъде лесно, защото последния мач показаха, че не са отбор, който може да бъде подценен. През целия редовен сезон на първенството ние не срещахме съпротива от другите тимове, побеждавахме с 3:0, но от пловдивчанки загубихме два гейма. Трябва да бъдем наистина концентрирани на финалната права. Искрено се надявам титулярната разпределителка на Марица Цвети да може да играе. И двата отбора сме със силови нападателки, лидер на състава от Пловдив е Ани, която ги държи на ниво. Ние всички сме класни и играли много време заедно, разчитаме една на друга, имаме си доверие. Не мога да опиша чувството да играя срещу Марица заради Стоян Гунчев и Иван Петров, с които станахме четвърти с девойките на Световното. Винаги се стараем срещу тях да доказваме, че сме по-добрите. Определено вкъщи ще ни бъде по-лесно и като атмосфера, но не трябва да правим грешки. Най-важен ще бъде мачът на 16 март, защото в Пловдив винаги обстановката е нажежена. Там ще трябва да се борим със зъби и нокти!”