Женският волейболен Марица Пд мечтае за шампионска титла при жените още при първото си участие във финалния плейоф. „Жълто-сините” признават съперничките си от ЦСКА за фаворит, но са категорични, че няма да се дадат без бой.

„Мисля, че по-големи шансове за титлата има ЦСКА. Това обаче не ни притеснява. Класирането ни на финала е логичен резултат от 5-годишния ни труд, така че няма да се предадем. Искаме да триумфираме с титлата и ще дадем всичко от себе си за целта. Това е спорт, всичко може да се случи”, коментира една от най-опитните в състава на пловдивчанки Диана Даскалова.

Треньорът на Марица Иван Петков смята, че отборът му заслужено е стигнал до финала. Той определи като най-сериозно предимство на ЦСКА опита, който столичанки притежават.

"Целите ни тази година бяха да вземем медал и по възможност да се целим и по-горе. Аз вярвах в момичетата и въпреки, че не съм го казвал, знаех, че можем да стигнем до тук. Резултатите си показаха, че Марица стои много по-добре от почти всички отбори в първенството и заслужено е на това място. Последният мач, който играхме с ЦСКА малко не ни достигна да ги бием. В спорта по принцип "малкото" е много голяма крачка. Добре се познаваме двата отбора и се надявам да успеем да ги излъжем. Финалните мачове са много по-различни, там трябва повече опит. В нашия отбор няма хора, които са играли финал, но дано компенсираме с повече себераздаване", каза Иван Петков.