Новият волейболен шампион на България при жените ще получи само купа, медали и квота за евротернирите. При дамите, за разлика от мъжете, няма да има парични премии.

„Няма награден фонд за женското първенство, затова няма да има финансови награди. Шампионската купа и медалите вече са готови и те ще бъдат връчени веднага след определянето на първия тим за сезона. ЦСКА или Марица ще получат веднага призовете, след като някой от двата тима вземе три победи от петте мача във финалния плейоф”, каза за Гонг административният директор на Национална волейболна лига Живко Жечев.

След детронирането на Левски Сиконко, ЦСКА и Марица ще определят новият волейболен първенец при дамите, като той ще получи и правото да участва в третия по сила турнир в Европа Чалъндж Къп.

Битката за титлата стартира утре в зала „Васил Симов” от 17:30 часа. Втората среща между червените и пловдивските волейболистки е в неделя отново от 17:30 часа. След това Марица ще приеме на 16-ти и евентуално на 17-ти март в зала „Лаута” от 17:30 часа първия от редовния сезон и непобеден досега в сезона състав на ЦСКА. При необходимост от пета среща, тя ще бъде на 19-ти март в София.