Капитанът на българския национален отбор по волейбол Тодор Алексиев коментира пред Гонг минути след загубата на родната селекция от Италия с 1:3 случилото се. Това бе втори мач от груповата фаза на Финалната шестица в Световната лига. Алексиев заяви, че „лъвовете“ все още имат шансове за полуфиналите, но всичко зависи от Италия.

„Имаше моменти с много слаба тактическа игра. Не можахме да реализираме нашите идеи и изпуснахме един гейм, който на практика бе спечелен и ни класираше“, започна Алексиев.

„След първия гейм надиграхме италианците. В третия гейм не можахме да отиграем някои лесни ситуации и загубихме гейма“, продължи капитанът.

„Шансовете да играем на полуфинал са големи, ако играем нормално, ще продължим напред. Надявам се Италия да играе феърлей“, допълни още Алексиев.

„Всичко като цяло е нормално, малко е тежко след загубата, но всичко ще се нареди. Благодаря на феновете за подкрепата, надявам се да ги зарадваме на полуфинала, но отново ще повторя - всичко зависи от Италия“, завърши националът.