Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в което говори за причините за слабите резултати от началото на 2019 година. Първата ни ракета изкара емоционална седмица в мексиканския курорт Лос Кабос, но напусна турнира АТР 250 надпреварата след тежка загуба от аржентинеца Гуидо Пея. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Ето и пълния текст, споделен от "tenniskafe.com".

"Не мога да посоча една конкретна причина за резултатите. Има много причини да отпаднеш рано в даден турнир. Аз се опитвам да не мисля срещу кого губя - без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, защото има много други фактори.

Когато нямаш правилния подход към определени мачове, не е лесно просто да излезеш на корта и да победиш. Разбира се, няма никакво съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад - тя едно от основните неща, с които трябваше да се преборя през изминалите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и след това да свикна с новите. Така губя от увереността си, губя от играта си.

Трябваше да започна наново, но за мен това е вълнуващо. Тенисът е комплексен спорт. Върнах се назад и си казах, че няма накъде да е по-зле, така че нека просто започнем да изграждаме всичко отново. Рамото ми сега е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата отново ще се върнат към нормалното за мен.

За мен е важно да виждат и друго от нас, тенисистите, защото те виждат единствено мачовете, тренировките. Разбира се, аз съм селективен по отношение на това какво показвам в социалните мрежи. Не съм толкова активен. Мисля обаче, че с времето ще съм по-уверен да показвам повече и повече. Все пак с екипа ми сме фокусирани върху това, което е най-важно, но е хубаво и да се показваш, заради феновете.

Можем да научим много от играчите от "Голямата тройка". Настъпва и новата генерация и има много играчи, които имат потенциал, но не бих могъл да посоча един конкретен. Много интересни години предстоят. Надявам се и аз да постигна нещо по-добро."

Аз винаги съм казвал, че най-голямата ти сила е и най-голямата ти слабост. Цял живот много съм се трудил във фитнеса и никога не съм се скривал от повече работа или от опитването на нещо ново. От доста години работя върху гъвкавостта си и върху скоростта. Мисля, че това, както и подвижността и умението да чета играта, са силните ми страни", сподели най-добрият български тенисист.