Григор Димитров не успя да преодолее втория кръг на турнира в Лос Кабос, след като отстъпи с 4:6, 2:6 на аржентинеца Гуидо Пея, който е поставен под №2 в основната схема. 

Срещата продължи малко повече от час, а именно 74 минути. 

Следващият съперник на аржентинеца ще бъде кореецът Воо Квон Соон, който в три сета се наложи над Хуан Лондеро (Аржентина).

Мачът не се разви добре за Григор, който беше пробит още в първия гейм. Димитров обаче върна брейка и изравни за 2:2, а след това спечели подаването си и за първи път от началото на срещата поведе в резултата – 3:2. Това не продължи дълго, тъй като още в следващия си сервис гейм българинът допусна нов пробив за 3:4, а това сякаш наклони везните в полза на Пея. До края на частта и двамата тенисисти взимаха своите подавания, но аржентинецът запази аванса си в резултата и така поведе със сет в мача.

Във втория сет Пея поведе набързо, след като българският тенисист допусна три поредни пробива в подаването си, които Пея затвърждаваше след това при собствен сервис и така аржентинецът поведе с 5:0. Едва тогава Гришо успя да осъществи един пробив и след това да спечели свой сервис гейм, но в крайна сметка отстъпи.

В първия мач Димитров победи Стийв Джонсън от САЩ.