Британецът Анди Мъри ще участва в схемата на двойки на турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон в партньорство с брат си Джейми, който е един от най-силните тенисисти на двойки в последните години.

Бившият номер 1 в света се опитва да се завърне успешно на корта след операция за смяна на част от тазобедрената става, като вече участва на три турнира на двойки.

Миналия месец той спечели титлата в Куинс Клъб заедно с испанския ветеран Фелисиано Лопес, след което записа загуба в първи кръг в Ийстбърн в партньорство с Марсело Мело, а на Уимбълдън той игра двойки с Пиер-Юг Ербер и смесени двойки със Серина Уилямс, достигайки съответно до втори и трети кръг.

Следващата седмица той ще играе във Вашингтон с брат си Джейми, който има шест титли от Големия шлем при двойките и смесените двойки. Това ще бъде първата им поява заедно на корта от 2015-та година насам, когато те играха рамо до рамо при успешната кампания на Великобритания за Купа Дейвис, донесла титла на страната.

"Получихме обаждане, че Анди иска отново да играе във Вашингтон, този на двойки с брат си Джейми. За нас турнирът на двойки е много важен и сме изключително радостни, че ще видим Анди отново тук", коментира турнирният директор на надпреварата във Вашингтон Марк Айн. /БГНЕС