Малцина очакваха Хуан Мартин дел Потро да се класира за финалния турнир за годината в Лондон след US Open, когато той беше 47-и в надпреварата за осемте позиции. Малцина го очакваха и преди последния за годината Мастърс 1000 в Париж, когато трябваше да се бори с още седем тенисисти за две места. 

Аржентинецът трябваше да сътвори чудеса, за да мечтае за британската столица при тази конкуренция, но звездите се подредиха перфектно за него. Всичките му преки конкуренти отпаднаха рано-рано и сега само от него зависи, за да намери място сред 8-те най-добри. 

Победа на Кулата от Тандил срещу Джон Иснър на 1/4-финалите във френската столица ще му гарантира място в Лондон. Ако отпадне от миналогодишния финалист, там ще отиде испанецът Пабло Кареньо-Буста. 

До момента за Англия са се класирали седем тенисисти, сред тях е и Григор Димитров. Останалите са Роджър Федерер, Рафаел Надал, Саша Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич и Давид Гофен. 

"Не съм си и мечтал да се класирам за Лондон, но ще се радвам да се случи", заяви Дел Потро, който досега има само едно участие във финалния за годината турнир на най-добрите тенисисти.