Германецът Александър Зверев, номер 2 в схемата на турнира в Монте Карло, се класира за полуфинал, след като елиминира младия италианец Яник Синер с 5:7, 6:3, 7:6 (5). Синер, номер 9 в решетката, поведе в първия сет, след като успя да преодолее ранен пробив.

Във втория двамата си размениха по един пробив и резултатът вървеше равен до 3:3. Зверев трябваше да спасява две точки за пробив, но пък реализира втори за себе си в осмия гейм и след това си взе подаването.

Но в мач с 10 сервис-брейка, повечето от половината точки бяха спечелени срещу подаването, както и доста неточности от основната линия, в крайна сметка Зверев триумфира в тайбрека.

Негов съперник ще бъде Стефанос Циципас (Гърция), който сътвори малко чудо срещу Диего Шварцман (Аржентина). Цциипас победи в срещата с 6:2, 6:7 (3), 6:4, след като в третия сет изоставаше с 0:4.

По-рано днес бяха определени и другите двама полуфиналисти. Българската тенисзвезда Григор Димитров ще се опита да стигне до финала на турнира от веригата Мастърс срещу Aлехандро Давидович Фокина (Испания).