Първата огромна изненада в мъжката схема на турнира в Индиън Уелс вече е факт. Един от фаворитите за отличието Александър Зверев изхвърча още в третия кръг на надпреварата, елиминиран от своя сънародник Ян-Ленард Щруф. 

Третият в света германец отстъпи на 55-ия в ранглистата само за малко повече от час, като беше неузнаваем на корта. Зверев спечели само четири гейма и най-логичното нещо беше да отпадне след 3:6, 1:6 за 72 минути игра. 

Щруф беше безкомпромисен в подаванията си, а именитият му сънародник беше бледа сянка на самия себе си. Третият в света имаше два ранни шанса да вземе подаването на съперника си, но след като не успя да ги реализира, сякаш нещо се пречупи в него. 

Последваха безброй проблеми на негов сервис, като веднъж се спаси от 0:40 в четвъртия гейм, но в следващото си подаване капитулира. Щруф имаше малки затруднения да затвори сета на свой сервис, като пропиля два сетбола, а после трябваше да спасява и два брейкбола. Но при третата си възможност да вземе сета беше непоколебим и поведе с 1:0. 

Това му даде криле и във втория сет направо помете Зверев, записвайки цели три пробива в подаването му. Така 55-ият в света германец, който е непоставен в Индиън Уелс, изненадващо или не вече е на 1/8-финалите. 

За там мястото си ще трябва да извоюва по-късно тази вечер и лидерът в схемата Новак Джокович. Той започна срещата си с друг германец - ветеранът Филип Колшрайбер, но след само един изигран гейм тя беше спряна и отложена за днес заради обилен дъжд. 

Ето и резултатите от мачовете в мъжката схема, които се изиграха през тази нощ в Индиън Уелс:

Милош Раонич - Маркос Хирон 4:6, 6:4, 6:4

Иво Карлович - Праджнеш Гунесваран 6:3, 7:6

Ян-Ленард Щруф - Саша Зверев 6:3, 6:1

Миомир Кечманович - Ласло Джере 6:2, 7:6

Гаел Монфис - Алберт Рамос 6:0, 6:3

Доминик Тийм - Жил Симон 6:3, 6:1

Йошихито Нишиока - Феликс Оже-Алиасим 6:7, 6:4, 7:6