Младата сензация в тениса Александър Зверев продължава да затвърждава очакванията за силен сезон, след като стигна до финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в италианската столица Рим. 

Германецът се справи с убийствения сервис на Джон Иснър и го изхвърли от надпреварата след труден успех с 2:1 сета - 6:4, 6:7, 6:1. Двубоят продължи два часа, но в края му Зверев имаше поводи за радост. 

Първият сет започна равностойно, като двамата не срещаха особени трудности в първите си геймове. И така до петия, когато германецът получи първа възможност да вземе подаването на съперника си и се възползва от нея, за да дръпне с 3:2 и пробив. 

Впоследствие и двамата сервираха подобаващо и на практика посрещащият почти не реализира точки до края на сета. Това идеално устройваше Зверев, който поведе с 1:0 сета след 6:4 в тази част. 

Във втория сет сервиращите продължаваха да са с тотално надмощие в разиграванията. Показателно за това е, че в тази част нямаше нито една точка за пробив и логично всичко трябваше да се реши след тайбрек. 

В него Иснър тръгна много по-добре, взе на два пъти подаването на съперника си и поведе с 5:0. Въпреки че след това германецът се съвзе и успя да намали изоставането си, американецът стигна до три сетбола и реализира третия от тях, за да вземе дългия гейм със 7:5 и да изравни сетовете на 1:1. 

Така се стигна до решителната трета част. В нея обаче на корта имаше само един тенисист. Зверев буквално разкова опонента си и реализира цели два пробива в подаването на Иснър, което обикновено е достатъчно, за да се стигне до победа срещу него. И това се случи с 6:1. Така германецът е на финал и чака победителя от мача между Новак Джокович и Доминик Тийм.