Световният номер 5 в ранглистата Роджър Федерер сподели чрез своя сайт, че няма да вземе участие на турнира от Големия шлем Ролан Гарос през май.

Носителят на 19 титли от Големия шлем сподели, че е тренирал здраво, но все пак оттук насетне подготовката му ще бъде изцяло за предстоящите мачове на трева, както и на твърди кортове до края на сезона.

"За съжаление реших да не участвам на Ролан Гарос. Работих много здраво, на и извън корта през последния месец, но за да съм пълноценен още дълги години по време на турнирите от сезона, би било правилно да отсъствам от сезона на клей и да се подготвя добре за турнирите на трева, както и на твърди кортове. Стартът на годината бе наистина магически за мен, но трябва да призная, че графикът ще бъде "ключът към дълголетието" ми на корта, което да ме движи нпаред. Така аз и моят екип решихме да направим това заключение, че да изиграя още един турнир на клей не е в интерес на моето физическо състояние за остатъка на сезона. Ще ми липсват френските фенове, които винаги са били толкова вълнуващи и пленяващи със своята подкрепа и се надявам да се видим с тях догодина", сподели ФедЕкс в своя личен сайт.

Последният турнир на който участва швейцарецът бе на Мастърсът в Маями, на който триумфира на финала след победа над Рафаел Надал в два сета - 6:3, 6:4. До този момент Роджър Федерер бе изиграл 30 мача на всякакво ниво през годината.