Световният №1 Анди Мъри се завърна на корта за първи път след над месец пауза, за да изиграе благотворителен мач срещу Роджър Федерер.

Двубоят под мотото "Мачът за Африка" се проведе в Цюрих, а местният любимец Федерер победи с 6:3, 7:6(5) за удоволствие на зрителите.

Естествено, срещата бе изпълнена с фамозни разигравания и забавни диалози между двамата, както подобава на двубой от подобен вид.

В края на годината пък Мъри ще бъде домакин на Федерер в повторение на двубоя като каузата отново ще бъде подпомагане на Африка.

За последно Мъри игра на Мастърса в Индиън Уелс, където загу във втория кръг, а след това пропусна този в Маями заради контузия в лакътя.

Той потвърди, че ще опита да вземе участие в Мастърса в Монте Карло. "Надявам се, че ако продължа с прогреса, който имам с лакътя, ще играя в Монте Карло. Ако не, ще трябва да съм търпелив и да опитам следващата седмица."

Федерер пък потвърди, че ще си вземе по-дълга почивка и единственият турнир на клей, в който ще участва, ще бъде Ролан Гарос.

Федерер и Мъри поиграха тенис в река