Краен победител в 6-тата поредна година на лигата за пръв път стана Георги Мирчев, следван от Владислав Моленда, а на трето място за пръв път се класира Руси Гюров.

През изминалите дни на кортовете на СК "ДЕМА" се проведе и петият пореден турнир от тазгодишното издание на националната тенис лига "17+". Финалният мастърс беше отворен за всички участници, но точките от всички мачове се удвояват, а след него стават ясни и крайните победители. Мачовете се играха в трудни и неблагоприятни условия на дъжд и студено време, но всички участници показаха добра игра, желание за победа, спортсменско отношение и борба до последната точка.

В турнирът на "сингъл" Георги Мирчев, който беше и първи поставен в горната част на схемата показаха отлична форма и без големи затруднения достигна до финалния мач. По пътя той победи силни съперници като Никола Димитров и Руси Гюров.

В долната част на схемата на финал се класира Влади Моленда, бивш държавен шампион, ветеран и най-възрастен участник в тези турнири. За класирането си на финала, той преодоля последователно Даниил Иванов и Стоян Плугаров, които също направиха много силни игри през изминалите турнири.

В интересен финал мач, от който резултат щеше да се определи и крайният победител във веригата, Георги Морчев спечели с 5:3,4:0 и по този начин категорично затвърди лидерската си позиция.

В турнира по двойки личаха интересни имена на добре играещи и настоящи състезатели като бившия национал и многократен държавен шампион Цветан Михов и Стефан Люцканов, Влади Моленда и Руси Гюров и др. Мачовете се играят в групи на принципа „всеки срещу всеки” като първите две дойки излизат на полуфинал, а там се играе директна елиминация между първите от едната срещу вторите от другата.

тенис

В едната група обиграната двойката Моленда и Гюров, победители в няколко турнира по двойки записаха две победи над финалистите от предният турнир Ваньо Василев и Пол Кортлендер с 6:2 и над Георги Мирчев и Стефан Люцканов с 7:6(5). В другата група дебютната двойка Никола Димитров и Цветан Михов също записаха две убедителни победи, първо над Богомил Радославов и Петър Петров с 6:3, а после и над силната и обиграна двойка Веселин Трифонов и Григор Шопов отново с резултат 6:3.

На полуфиналите Гюров/Моледа се наложиха над Петров/Радославов с 6:2, а в другият мач след много драма, дълги и успоравни геймове и различни обрати двойката Люцканов/Мирчев успя да спечели срещу Димитров/Михов с 6:4. На финала Гюров/Моленда бяха още по убедителни и за втори път спечелиха срещи Мирчев и Люцканов с 4:2 и 4:0.

По традиция за всички загубили участници своят първи мач получават възможност за допълнителна изява в утешителния турнир. Там победител стана Богомил Радославов, който отстрани Веселин Трифонов с резултат 6:2.

За всички победители бяха предвидени стилни купи и медали, а за всеки един участник имаше награди от партньорите на лигата. Oт "Doppel Herz" бяха предвидени висококачествени немски хранителни добавки, а от "4МOVE" изотонични напитки.

За първите двамата в крайната ранглиста бяха осигурени и допълнителни награди от хотел "Св.Иван Рилски Банско", а именно за първият - тридневна почивка, за вторият двудневна. По традиция чрез томбола се предоставя и още една двудневна почивка на състезателят участвал във всичките турнири през годината. Тази награда отиде при Ален Дечев.

Никола Димитров, пък остана единственият и най-постоянен участник, от самото създаване на лигата и състезателят, който през всичките тези шест години винаги завършва в първите 8 най-добри в крайната ранглиста.

Благодарим на нашите партньори и поздравления за всички тенисисти, които премериха сила в този успешен проект наречен национална тенис верига „17+“. Всяка година турнирите стават все по-популярни, записват се нови и все по-добри участници от цялата страна. За другата година се надяваме да продължим с тази тенденция.