Българските тенисисти продължават да показват високо ниво в срещите си с Албания за Купа Дейвис и записаха втора победа с разгромяващ резултат на сингъл. Извоюва я първата ни ракета в този отбор Димитър Кузманов, който размаза Елби Мештри с 6:0, 6:0. 

Само няколко часа по-рано младата ни надежда Адриан Андреев съсипа с 6:1, 6:0 Марио Зили, а след него Мико Кузманов беше дори и по-убедителен. Така българските тенисисти записаха краен успех над албанците в първия ден на груповата фаза. 

Кузманов имаше нужда от само 38 минути, за да прегази съперника си. Така остава още един мач от днешния ден, който ще е с протоколен характер. Това е сблъсъкът на двойки, в който за българския отбор ще играят Александър Лазов и Васил Младенов. 

В нашата група са още отборите на Македония и Исландия. В другата са съставите на фаворита Кипър, както още на Андора, Сан Марино и Монако. Интересното е, че и четирите държави накуп имат население на половината на София. 

Мачовете в момента са от III група на зона Европа на Купа Дейвис. А победителите в двете групи ще се срещнат във финален плейоф през уикенда, победителят от който ще се изкачи в по-горната дивизия.