Първата ракета на България в мачовете за Купа Дейвис ще бъде Димитър Кузманов. Битките ще се играят в неговия роден Пловдив и той е изключително развълнуван именно от това и няма търпение да излезе пред родната публика. 

"Усещането е невероятно, за мен е сбъдната мечта да съм първа ракета и да играя в родния си клуб, С нетърпение чакам мачовете, които започват утре. Чувствам се като у дома си, тук са моите кортове", заяви Кузманов пред "Спортно шоу Гонг" по "Дарик" и сподели какви са шансовете ни за промоция.  

"Разбира се, че имаме шансове за горната група. Ние с Монако сме фаворити, Кипър имат солиден отбор и неприятен състав. Някой от нас с Монако ще има тежката задача да изиграе един неприятен двубой. Стара история имаме с Кипър", добави Кузманов и обяви увереността си, че ще има сериозна подкрепа от трибуните. 

"В Пловдив феновете и хората са доста темпераментни, ще ни подкрепят със сигурност. Уверен съм, че и феновете на родния ми клуб Локомотив ще ни подкрепят. С Александър Лазов сме заедно от много години, Адриан Андреев е дебютант, но се чувства добре и тренира с настроение."

"Васко Младенов вече е играл за Купа Дейвис, знае каква е атмосферата, знае какво да очаква. Задачата на капитана е да определи най-подходящият състав. Можеш да играеш всеки ден с различен съперник и ще преценим кои са най-подходящите ни играчи." 

"Пловдив винаги ни е носил късмет, така че се надяваме да се изкачим в по-горната група още тази седмица", завърши Мико Кузманов. Първият съперник е Албания в 11:00 часа в сряда.