Както след всяка загуба на Роджър Федерер в последните няколко години, така и след тази от Стефанос Циципас на Аустрелиън Оупън се заговори за евентуалното оттегляне на Маестрото от тениса. 

Швейцарецът обаче все още няма такива намерения и не обявява кога ще сложи край на феноменалната си кариера. Напротив, след поражението от Циципас Федерер разкри, че този сезон има намерение да играе на клей - нещо, което не е правил от 2016-а година насам.

Треньорът му Северин Люти потвърди това като освен това разкри, че 20-кратният шампион от Големия шлем ще играе на общо два турнира на червено - единият, разбира се, е Ролан Гарос, а другият все още не се обявява.

"Има твърде много спекулации около него. Той винаги е избирал да не им обръща прекалено голямо внимание, не отговаря на тези слухове. Не мисли (за оттеглянето) постоянно и не мисля, че е решил все още нещо. Има само някои истина засега: желанието да играе на клей, увереността, че не иска да си взима почивка между сезона на хард и на трева. Въпреки че на клей всичко е различно, това може да му помогне за бъдещето", сподели Люти.

"Той ще играе на един турнир на клей преди Ролан Гарос. На 37 години е, нормално е да не дава гаранции за след 3 или 5 години. Това, което мога да кажа е, че ако бе решил да спре в края на годината, щеше да направи различна физическа подготовка с Пиер Паганини, защото нямаше да има нужда да се фокусира върху бъдещето. Но обичайният му график не е променен изобщо."

"Това не означава, че той със сигурност ще играе през 2020-а, но засега изглежда така", допълни Люти.